Ga naar hoofdinhoud

Sensationele ontknoping van de Preis der Firma GEZE

Zojuist is in Stuttgart het hoofdnummer van vandaag voor de springruiters na een uiterst spannende barrage gewonnen door de twintigjarige Duitse amazone Kaya Lüthi gewonnen. Als laatste kwam ze in de barrage en reed alle topcombinaties naar huis. Namens Nederland kwam Maikel van der Vleuten in de barrage, hij werd door een springfout negende.


Veertien combinaties wisten door te dringen tot de barrage van de Preis der Firma GEZE, een proef over 1.50m die meetelde voor Longines wereldranglijst. De laatste lijn in de barrage bleek doorslaggevend, de ruiters die daar de meeste risico namen, met zes lange galopsprongen naar de laatste steilsprong, hadden de snelste tijd. Maikel van der Vleuten die met de Indoctro-merrie VDL Groep Arera C als vijfde in de barrage kwam, lukte dat bijna. De laatste  sprong ging er toch af, vier strafpunten in 34.99 seconde was goed voor de negende plaats.

Marcus Ehning met Singular LS La Silla (Chapultepec La Silla) lukte als eerste met hoge snelheid de laatste lijn foutloos te overbruggen, het leverde hem uiteindelijk de tweede plaats op. Felix Hassmann op Cayenne WZ (v. Claudio) zat er zevenhonderdste achter en werd derde.

Als laatste kwam de jeugdige Kaya Lüthi in de ring. De zilveren medaille winnares van het EK voor young Riders in Arezzo reed ongekend hard met haar toppaard Pret a Tout. Op de laatste sprong gaf de elfjarige zoon van Hiram Chambertin alles en de tijd stopte op 32.95 seconde, anderhalve seconde sneller dan Ehning. Het leverde haar de eerste plaats en 7500 euro op.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Horses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.