Ga naar hoofdinhoud

Sjeika Latifa Al Maktoum wint Grand Prix Abu Dhabi

Een mooie thuisoverwinning voor Sjeika Latifa Al Maktoum uit de Verenigde Arabische Emiraten. In Abu Dhabi won de amazone met Peanuts de Beaufour de vijfsterren Longines Grand Prix, waar een totale prijzenpot van 350.000 euro op stond.

In het 1.60m hoog parcours bleven slechts drie combinaties foutloos, die vervolgens in de barrage gingen strijden om de felbegeerde eerste plaats. Al Maktoum en de Diamant de Semilly-nakomeling kwamen in de barrage als eersten aan de start en stopten de klok op 48.18 seconden. Dit leverde de amazone een tijdfout op. Het was voor haar afwachten wat de andere twee ruiters, de Duitser Lars Nieberg en de Marokkaan Abdelkebir Quaddar, gingen doen in het parcours. Quaddar kwam als tweede aan de start in de barrage en stuurde de SF-gefokte Quickly de Kreisker razendsnel door het parcours. De tijd van 44.90 seconden had hem de eerste plaats kunnen opleveren, waar het niet dat hij acht strafpunten onderweg had gekregen. Nieberg en de BWP-er Nabab de Revel kwamen als laatste aan de start en reden foutloos rond. Echter, het duo kreeg wel vier strafpunten vanwege de gezette tijd van 51.59 seconden. Toch leverde dit hem de tweede plaats op en werd Quaddar derde in het klassement.

De uit Qatar afkomstige Bassem Hassan Mohammed en de Heartbreaker-nakomeling Primeval Dejavu hadden in de eerste manche slechts een strafpunt vanwege een tijdfout en werden daardoor vierde met een tijd van 77.43 seconden. De Egyptenaar Mohamed Talaat en de Holsteiner Connaught eindigden op de vijfde plaats met een tijd van 78.50 seconden, wat hem ook een tijdfout opleverde.

Een aantal Nederlandse ruiters namen deel aan deze rubriek. De best geklasseerde ruiter was Michael Greeve, die met de KWPN-er Whitney Bb in de eerste manche vier strafpunten had gekregen en uiteindelijk elfde werd. Willem Greve en de Cassini-zoon Carambole werden 26ste, gevolgd door Robert Vos en de SWB-er Interline H die 32ste werden. Hendrik-Jan Schuttert en de ruin Balboa HS hebben het parcours vroegtijdig verlaten.

Bekijk hier de uitslag.

Bron: Horses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.