Ga naar hoofdinhoud

Snelheidsduivel Bruggink wint VDL Prijs

In een buitengewoon spannende barrage heeft Gert Jan Bruggink zojuist de VDL Prijs gewonnen tijdens ICNN Drachten. In het vol gepakte Fries Congres Centrum liet de Nederlandse kampioen uit de De Lutte zien wat barrage rijden is. In een adembenemende rit versloeg hij met zes tiende Jos Lansink. Derde werd de jonge Ier Bertram Allen.

Maar liefst 71 combinaties gingen van start in de VDL Prijs, de finale van de Medium Tour over 1.45m. Negentien plaatsten zich voor de barrage. De Zweed Douglas Lindelöw zette met Casello (v. Casall) in de tweede rit meteen een snelle tijd neer, 37.07 seconde, goed voor uiteindelijk de vierde plaats. Twee combinaties later kwam de voormalige Nederlander Jos Lansink in de ring op Zerlin M waarmee hij in Mechelen de Grote Prijs won. Ook nu was de hengst van Berlin met Lansink in topvorm, van hindernis een naar twee een galopsprong minder, zeer kort draaiend en vol gas en foutloos over de laatste sprong. De tijd van 35.95 seconde leek niet te kloppen. Bertram Allen nam met de Padinus zoon Wrangler II iets minder risico en werd met 37.00 seconde derde. De pupil van Piet Raijmakers Toshiki Masui uit Japan kwam met Dolce Vita M (v. Kashmir van Schuttershof) uit op 37.98 en de vijfde plek. Toen kwam Gert Jan Bruggink met zijn zeventienjarige Oldenburger Cash Junior (v. Cash). Vanaf de start tot over de finishlijn had Bruggink het gaspedaal ingetrapt, hij draaide nog korter dan Lansink en won de rubriek in 35.32 seconde, het publiek ging uit z’n dak! Dennis van den Brink probeerde met Wennemars (v. Karandasj) daarna dit kunststukje te herhalen, in een wildemansrit was hij sneller (34.70 sec.) maar dat kostte hem wel drie balken.

Bruggink na afloop: “Dit was weer de eerste wedstrijd van Cash sinds oktober vorig jaar en hij was geweldig. Ik reed in een hoog grond tempo en nam op de laatste hindernis direct de eerste afstand. Het klopte.”

Klik hier voor de uitslag.

Bron Horses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.