Ga naar hoofdinhoud

Thijssen en Van de Pol in top tien 1.50m Gijon

In het Spaanse Gijon was de overwinning van het vijfsterren parcours over 1.50m direct op tijd zojuist voor Abdullah Alsharbatly met Callahan. Leon Thijssen was met de zevende plaats goed voor het beste Nederlandse resultaat en Henk van de Pol legde beslag op de negende plaats.

Sharbatly nam vorige week de teugels van de inmiddels twaalfjarige Contendro-zoon na een jaar over van Ahmad Saber Hamcho uit Syrië en was vandaag met 68.99 seconden op de klok bijna twee seconden sneller dan de nummer twee, Eric Lamaze met Rosana du Park. Het Canadese duo kwam in 70.89 seconden aan de finish.

De Amerikaanse springruiter Jack Towell eiste met Lucifer V de derde podiumplaats op met een foutloze rit in 71.32 seconden en verwees de Ier Billy Twomey en Tin Tin met een verschil van slechts 0.07 seconden naar de vierde plaats.
Luca Maria Moneta uit Italië stuurde Neptune Brecourt naar de vijfde plek door 0.04 seconden sneller over de eindstreep te rijden dan de Britse Laura Renwick met Heliodor Hybris.

Thijssen en de elfjarige Quinoa Des Riollets voltooiden het parcours foutloos in 73.88 seconden en Van de Pol stuurde de twaalfjarige Spartacus TN in 76.35 seconden over de eindstreep.

Bron: Horses

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.