Ga naar hoofdinhoud

Twee maal winst voor Laura Renwick

Op de Falsterbo Horse Show sloeg de Britse Laura Renwick gisteren op de juiste momenten toe, waardoor zij zich twee maal in de prijzen reed. In de 1,50 m-rubriek won de amazone met Rembrandt Blue (v. Mr. Blue) en in het 1,45 m hoog parcours stuurde ze de Toulon-nakomeling Ulievka de Breve naar de overwinning.

Op het vijfsterren concours in de Zweedse plaats was Renwick iedereen te snel af. Beide proeven werden direct op tijd verreden en in het hoogst gebouwde parcours van de dag stuurde ze Rembrandt Blue in 62.41 seconden rond. Tweede werd haar landgenoot William Funnell, die met de KWPN’er Billy Angelo (v. Tangelo van de Zuuthoeve) in 63.39 seconden finishte. Voor thuispubliek legden Henrik von Eckermann en de Cornet Obolensky-zoon Crespo Pkz beslag op de derde plaats met een tijd van 63.43 seconden.

Pius Schwizer en de SF-gefokte Sibell du Gisors werden vierde met een tijd van 64.27 seconden, gevolgd door Laura Kraut en Deauville S (v. Diamant de Semilly) door de klok stop te zetten op 64.82 seconden.

De best geklasseerde Nederlander was Willem Greve, die met Carambole N.O.P. (v. Cassini I) 25-ste werd. Maikel van der Vleuten en de Kaiserwind-nakomeling Kisby eindigden op de 33-ste plaats. Leopold van Asten en VDL Groep Beauty (v. For Pleasure) werden vanwege twee springfouten 49-ste.

Dubbel feest

De overwinning in de 1,50 m werd een extra feestje voor Renwick, gezien ze eerder op deze dag ook al de 1,40 m-rubriek op naam schreef. Met Ulievka de Breve finishte de amazone in 56.82 seconden en bleef met deze prestatie Alexander Zetterman met gemak voor, die de KWPN’er Zidane (v. Sam R) naar een tijd stuurde van 58.52 seconden. Mario Stevens en de Hannoveraanse merrie El Bandiata B werden nipt derde met een tijd van 58.86 seconden.

Op de vierde plaats eindigden Michael Whitaker en Valentin R (v. Heartbreaker) en de top vijf werd afgesloten door Edwin Smits met de SF-gefokte Rondine Des Souches.

Willem Greve was ook hier de best geklasseerde Nederlander. Hij werd met Girlpower 111 (v. Darco) zeventiende. Binnen de top 30 eindigde nog een Nederlandse combinatie en dat waren Gerco Schröder en Glock’s Lausejunge met een 29-ste plek.

Bekijk hier de uitslag van de 1,50 m-rubriek.
Bekijk hier de uitslag van de 1,45 m-rubriek.

Bron: Horses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.