Ga naar hoofdinhoud

Tweede overwinning in Toronto voor Mclain Ward met HH Azur

McLain Ward wist woensdag al in Toronto de wereldbekeromloop met HH Azur te winnen, gisteravond deed hij het nog eens over door de afsluitende Big Ben Challenge op de Royal Agricultural Winter Fair op zijn naam te zetten. Met een overtuigende barragerit verwees Ward zijn landgenote Reed Kessler en de Belg Olivier Philippaerts naar de tweede en derde plaats.


In de Big Ben Challenge, de afsluitende 1.60m Grand Prix van Toronto, begonnen acht combinaties aan de barrage. In tegenstelling tot de wereldbekeromloop woensdag moest McLain Ward met de Thunder van de Zuuthoeve-merrie vol aan de bak. In een prima rit stopte hij de klokken op 40.43 seconde en verbeterde de tot dan toe snelste tijd van Olivier Philippaerts met bijna anderhalve seconde. Philippaerts en H&M Legend of Love (v. Landzauber) hadden een tijd van 42.03 seconde. Als voorlaatste combinatie kwam Reed Kessler met de Skippy II-merrie Cylana in de ring, maar zij kon de tijd van Ward niet verbeteren en werd in 41.44 seconde tweede.

Ook vader en zoon Ian en Jonathon Millar reden mee in de Big Ben  Challenge, genoemd naar Ian Millar’s beroemde Olympiadepaard Big Ben. Ian kreeg in het basisparcours met Teddy du Bosquetiau twaalf strafpunten. Jonathon deed het een stuk beter. Met zijn vader’s andere Olympiadepaard Star Power, de KWPN’er van Quick Star, werd hij zesde in de barrage.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Horses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.