Ga naar hoofdinhoud

Utamaro d’Ecaussines Belgisch ‘Paard van het jaar’

Utamaro d'Ecaussines hier met Joe CleeFoto: Lynn van Woudenbergh/Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
De elfjarige Utamaro d’Ecaussines is in België door de lezers van Landbouwleven en de bezoekers van de Landbouwleven-website verkozen tot Landbouwleven paard van het jaar.

De zoon van Diamant de Semilly werd in 2004 geboren op Ecuries d’Ecaussines uit de merrie Arizona van Arenberg (Quidam de Revel), die zelf op 1.60m niveau gesprongen heeft. De hengst is in eigendom van Ludwig Criel en werd door zijn topruiter Joe Clee opgeleid en uitgebracht tot het hoogste niveau.

Clee en Utamaro zijn een vaste waarde in het Britse team. Zo zaten zij in het team dat in La Baule en Rotterdam de Nations Cup won en hebben zij bijgedragen aan de kwalificatie voor de olympische spelen in Rio.
In 2014 wonnen de twee de Grand Prix in Lummen, werden ze tweede in de Nations Cup Dublin en in de vijfsterren Grand Prix in Gent. In 2015 won het duo de tweesterren GP in Gent en werd vierde in de GP op CHIO Rotterdam.

“Hij is gemakkelijk, rustig – soms aan de luie kant – en elke dag hetzelfde. Thuis verkiest hij het gras boven de merries! Maar op wedstrijd komt hij tot leven. Soms is hij te enthousiast en wil hij te snel naar de volgende hindernis,” aldus Clee.

Bron: Jumping Mechelen

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.