Ga naar hoofdinhoud

Van der Vleuten met zesde plaats beste Nederlander in GP

Foto De Paardenkrant
Eric van de Vleuten was vandaag de beste Nederlander in de Grote Prijs van Aalst. Met Baranus (v.Balou du Rouet) was Van der Vleuten een van dertien barragisten. Met een foutloos parcours en een tijd van 46.88 seconden was dat goed voor de zesde plaats en 1650 euro. De Grote Prijs van Aalst was en Belgische aangelegenheid. Dirk Demeersman won de belangrijkste rubriek van het concours met Cicero Z van Paemel (v.Cicero Z).

Regerend wereldkampioenen Philippe Lejeune en Vigo d’Arsouilles pakten de tweede plaats op 0.25 seconden achter de winnaar en lijken in goede vorm voor de Olympische Spelen.

Harrie Smolders met Regina Z (v.Rex Z), Wout Jan van der Schans met Eurocommerce Miami (v.Landfriese) en Maikel van der Vleuten met Zacharov TN (v.Clinton) kregen in de eerste omloop een springfout. Albert Zoer en Sam (v.Calvados) verlieten met acht strafpunten de ring.

Na de Grote Prijs in Aalst behaalden Marc Houtzager en Sterrehof’s Tamino (v.Numero Uno) hun Olympische kwalificatie in een speciaal hiervoor uitgeschreven rubriek.

Eric van der Vleuten won voorafgaand aan de Grote Prijs de finale voor zevenjarige paarden met VDL Groep Alitta (v.Karandasj). Ook de winst in de finale voor zesjarigen ging naar een Nederlandse ruiter, Harrie Smolders bleeft met Oki Doki van ’t Gelutt Z (v.Omar) zijn concurrentie voor.

Klik hier voor alle uitslagen

Bron: Horses.nl/KNHS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.