Ga naar hoofdinhoud

Verlooy en Meyer winnen Alltech Christmas Puissance

Jos Verlooy hier met Domino. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Traditioneel op de International Horse Show in London Olympia is het puissance springen. Gisteravond laat kreeg de wedstrijd twee winnaars, Jos Verlooy uit België en de Duitser Hilmar Meyer. Zij kregen uit handen van de Duchess of Cornwall de hoofdprijs uitgereikt.


Verlooy en Meyer bleven met hun paarden Sunshine (v. Diamant de Semilly) en Continuo (v. Contendro I) tot en met de vijfde omloop foutloos. De muur had de respectabele hoogte van 2.15m bereikt die het tweetal zonder moeite overwon.

Een paar jaar geleden kwam Hilmar Meyer voor het eerst in Londen Olympia en wel als groom! Nu in zijn eerste optreden als deelnemer pakte hij meteen de zege in het prestigieuze puissance springen. “Ik ben erg trots op mijn paard,” vertelt Meyer. “Een ongelooflijk gevoel om zo’n hoogte te springen.”
Jos Verlooy gebruikte voor de 9-jarige Sunshine de puissance als opwarmer voor de wereldbeker wedstrijd. “Ik denk dat het springen van een puissance heel goed werkt als opwarmer voor zo’n zware wedstrijd,” legt Verlooy uit. “Het was echt super. Ik kan bijna niet geloven hoe gemakkelijk mijn paard dit sprong.”

Vijf combinaties moesten met vier strafpunten in de voorlaatste barrage met de muur op 2.10m afhaken. Trevor Breen met Loughnatousa W B, de jonge amazones Karline de Brabander op Fantomas de Muze en Victoria Gulliksen met Grand Balou en de Zwitser Pius Schwizer op Leonard de la Ferme CH eindigden gezamenlijk op de derde plaats.

Bekijk hier de video.

Er deden geen Nederlanders mee.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Horses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.