Ga naar hoofdinhoud

Winnen in Rotterdam wil voor Rob Ehrens maar niet lukken

"Ik heb de moed maar opgegeven", zegt Rob Ehrens met een glimlach om duidelijk te maken dat hij het niet echt meent. De Nederlandse bondscoach springen won overal op de wereld al landenwedstrijden, maar de thuiswedstrijd op het CHIO in Rotterdam wil sinds zijn aanstelling in 2005 steeds maar niet lukken.

“Ik stel elk jaar voor Rotterdam het sterkste team op, we strijden elk jaar en toch heeft het steeds niet mogen zijn”, zegt Rob Ehrens na afloop van de FEI Furusiyya Nations Cup-omloop in het Kralingse Bos waar de jongens van Ehrens een knappe tweede plaats behaalden. “Winnen geeft een nóg mooier gevoel, maar met deze plaats ben ik heel blij.”

“Er gebeurt elke keer iets geks”, verklaart Ehrens het uitblijven van een overwinning in Rotterdam. “Deze keer had ik Harrie Smolders met Emerald opgesteld. Ik had ze eerder al zien springen: fantastisch. Maar in de eerste omloop kwam Emerald op de sloot helemaal niet omhoog, ik denk dat ’t hem in de rug is geschoten. Dan ga je de tweede manche in met drie ruiters.”

Er gebeurden vandaag meer gekke dingen in deze super spannende landenwedstrijd. Want ook grote rivaal Frankrijk moest door een valpartij van voorman Patrice Delaveau met Carinjo met slechts drie ruiters verder.

Bron: Horses

 

Eén reactie op “Winnen in Rotterdam wil voor Rob Ehrens maar niet lukken

  • Peter

    Hy vergeet ook zyn sterkste ruiter in zyn laatste team… Jur Vrieling..die is er als je hem nodig hebt….. Jammer Rob…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.