Ga naar hoofdinhoud

WK Zangersheide klaar voor de start

Springen
Foto: Lonneke Ruesink
Het WK voor jonge springpaarden gaat morgen van start op Stoeterij Zangersheide in het Belgische Lanaken. Donderdag en vrijdag springen de vijf-, zes- en zevenjarige paarden in twee kwalificatieronden. Zaterdag is de troostfinale voor de paarden die zich niet weten te plaatsen voor de eindstrijd. De grote finale staat zondag op het programma.

De deelnemerslijst telt maar liefst achthonderd paarden uit veertig landen. Geen enkel internationaal kampioenschap telt zoveel deelnemers uit zoveel verschillende landen.Dit jaar doen 140 KWPN’ers mee. Voor fokkers van de uiteindelijke medaillewinnaars wordt een fokkerspremie beschikbaar gesteld. Voor de fokker van de nieuwe wereldkampioen is dat 5.000 euro, voor de nummer twee 3.000 euro en voor de fokker van de bronzen medaillewinnaar is 2.000 euro te verdienen.

Tegelijkertijd met het WK wordt het Belgisch kampioenschap voor springruiters verreden. Verder staan de komende dagen onder meer de Z Quality Auction, de Z hengstenkeuring en de Sires of the World competitie op het programma.

Bron: Horses

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.