Ga naar hoofdinhoud

Zilver voor springamazone Lisa Nooren

Lisa Nooren
Foto De Paardenkrant
Springamazone Lisa Nooren incasseerde vandaag tijdens het EK pony's in Fontainebleau slechts één tijdfout in de twee zware manches van de finale van het springen. Daarmee klom ze op naar de tweede tree van het podium.

De deelnemers namen de strafpunten uit de drie voorgaande omlopen – de eerste kwalificatie en de twee manches van de landenwedstrijd – mee. Lisa Nooren ging als achtste geplaatst de finale in. “Ik wilde liever foutloos blijven dan dat ik hem vooruit ging jagen. Of ik zes of zeven strafpunten heb, maakt niets meer uit.”

De zes strafpunten liep Nooren op in de eerste manche van de landenwedstrijd, waar haar ze met de Ierse pony Rock Dee Jay een weigering had na de sloot. “Ik sprong de sloot niet genoeg naar rechts en kwam daardoor niet goed uit voor de volgende hindernis. Mijn pony snapte het niet meer. Met die zes strafpunten dacht ik dat het over was voor de medailles.”

Vorig jaar won de vijftienjarige amazone, die nu definitief de overstap zal maken naar de paarden, de Europese titel bij de Children (rubrieken voor ruiters t/m 14 jaar met paarden). “Dat is niet te vergelijken met de pony’s. Dit is veel zwaarder en technischer. Ik vond de parcoursen heel interessant. Het was technisch, je moest goed nadenken en geconcentreerd blijven.”

Leontine Bruin eindigde in het eindklassement op de gedeeld vijfde plaats met twaalf strafpunten. Scapa SB sprong uitmuntend, maar raakte twee keer net het lint achter de sloot aan. “Die slootfouten waren jammer. Scapa sprong heel goed. De laatste ronde vandaag vond ik echt heel zwaar. Verder was het wel te doen. Het is een EK, dan verwacht je moeilijke parcoursen. Ik heb heel tevreden.”

Klik hier voor de uitslagen

Bron: Horses / KNHS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.