Ga naar hoofdinhoud

Zoer pakt M-klasse met z’n andere hengst

Florian werd tweede onder Albert Zoer. Foto: Melanie Brevink
Vorige week imponeerde Albert Zoer met een schitterende overwinning in de eerste omloop van de Blom Hengstencompetitie klasse M. Toen vierde Florian zijn kersverse goedkeuring met een klinkende zege. Het had weinig gescheeld of de geweldig springende Zirocco Blue-zoon had er vanavond in Roosendaal een tweede overwinning aan toegevoegd. Maar die ging naar Zoers andere hengst Freedom.

Met Florian reed Albert Zoer in het sfeervolle PSC Den Goubergh de ideale barrage. Op die té dichte afstand naar de laatste oxer na dan. De extreem van de grond ketsende Florian kon hoog boven de oxer hangend de tweede paal niet vermijden.

De tijd (37,09) zou snel genoeg zijn geweest om die andere Zoer-hengst Freedom van de overwinning af te houden. Extreem goed meekijkend naar alle palen, bleef de schimmel ver van het hout verwijderd en stopte de klok op 37,81. Een te zware kluif voor wie vanavond niet Albert Zoer heette.

Maud Roosendaal kwam wel heel dichtbij. Zij reed een heel stoer tweede deel van haar barrage met Quint (Quintender x Chico’s Boy). Op één been ging het de dubbel in, zéér kort draaide Roosendaal de hengst van Jan Greve naar de laatste en toen stond er 0/37,84 op het scorebord.

Bart Bles stopte met Farfan M (v. Cantos) de klok op 38,73, goed voor het derde geld. Uit het boekje springend legde Forsyth (v. Carambole) onder zijn nieuwe ruiter Willem Greve beslag op de vierde prijs (0/39,56). Linn Kvernes en Farmgraaf werden vijfde (0/40,17).

Bron: Horses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.