Ga naar hoofdinhoud

Zoer tweede in de Youngster Tour

Albert Zoer
Albert Zoer reed vanochtend naar de tweede plek in de Youngster Tour in het Duitse Spangenberg. Hij deed dit met de gretige schimmel ruin Dum Drum (Larino x Cavalier). Met een tijdsverschil van iets meer dan eentiende van een seconde moest hij Duitser Jan Sprehe voor laten gaan. Sprehe wist met de Westfaals gefokte hengst Skelton 4 (v. Stalypso) de rubriek nipt te winnen. 

De Youngster Tour werd gereden over twee fasen. Elf combinaties mochten na een foutloze rit in de eerste fase, de tweede fase starten. Eveneens een goed Nederlands resultaat was er voor Frank Schuttert met Carembar de Muze-zoon Capriati, met een foutloze rit in beide fasen nam hij de vierde plek in.

Duitser Holger Hetzel stelde zich met Dalli Dalli 6 (v. Canturano I) als derde op. Landgenoot Lars Nieberg maakte de top vijf compleet met de Hannoveraans gefokte Foster 39.

Sabrina van Rijswijk behaalde donderdag nog de overwinning in de Youngster Tour, nu leverde de tweede fase haar vier strafpunten op waardoor zij met Dulfina 2 (v. Dulf van den Bisschop) genoegen moest nemen met de achtste plek.

Klik hier voor de uitslagen.

Bron: Horses

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.