Hattrick voor Eckermann in GP De Peelbergen, Hendrix vierde

Michel Hendrix met Baileys op CSI de Peelbergen. Foto: Equitext

Voor de Duitse Katrin Eckermann is een deelname aan een CSI op het Equestrian Centre de Peelbergen zelden niet de moeite waard. Dat bewees de amazone vanavond in de afsluitende 1.45m ranking proef van de Spring Tour, waarin ze voor de derde keer een zege in een Grote Prijs bemachtigde in Kronenberg. De beste Nederlander in deze proef werd Michel Hendrix met Baileys op plaats vier.

Maar liefst 21 van de 56 deelnemers bemachtigden een barrageticket. Toch hielden slechts zeven combinaties het hout boven in het slotstuk met parcoursbouwwerk van de Duitse Christoph Johnen. De in Grubbenvorst woonachtige Braziliaan Yuri Mansur sprong de eerste nulronde met Vitiki (v. Valentino) in 48.77 seconden. Scott Brash volgde met een rustige barragerit. Met Cooper vd Heffinck-ruin Hello Jefferson klokte de wereldberoemde Brit 57 seconden rond, goed voor een zevende plaats.

Baileys in vorm

Na eveneens een foutloze ronde van Zweed Frederik Spetz met Ustinov-telg Dustin was Michel Hendrix aan de beurt. De Limburger was samen met zijn toppaard Baileys goed in vorm. De Indoctro-ruin finishte na een vloeiende rit in 50.49 seconden. “Dit paard heeft na Den Bosch even pauze gehad. Wat ik hier wilde doen is gelukt en dat is een goede voorbereiding treffen voor het NK in Mierlo. Deze barrage reed ik dan ook niet om te winnen, vierde worden is een mooi extraatje. Het is een top afsluiting van deze Spring Tour, want het waren drie weken waarin heel mooie sport te zien was.”

Hattrick

Ook de nummer vijf in deze Grote Prijs reed niet voor de zege, maar wel een net rondje. Teddy van de Rijt kwam met haar Itcho Van ’t Ruytershof (v. Lord Z) door de finish in 53.55 seconden. Katrin Eckermann ging daarentegen onvervalst voor de winst. Met de negenjarige Calido I-merrie Caleya wist de Duitse, mede door een knap gelukte draai naar de laatste hindernis, de snelste tijd te rijden in 45.61. Haar landgenoot Mario Stevens probeerde de tijd nog te verbeteren, maar zijn (te) voorzichtig springende Landano Old (v. Lord Pezi) verloor steevast boven de sprong kostbare seconden en kwam niet verder dan 47.75.

Familie winst

“Ik kom hier altijd graag rijden, maar toch moet je het iedere keer maar weer voor elkaar zien te krijgen”, begint de winnares. “Ik heb deze overwinning grotendeels te danken aan mijn vader Otmar. Hij heeft dit paard sinds haar vijfde opgeleid. Hij zei een tijdje geleden: ‘Dit paard moet je eens proberen’. Daar ben ik maar wat blij mee. Dit is pas mijn tweede CSI met haar, dus deze zege is echt een familie winst.”

Voor alle uitslagen klikt u hier.

Bron: persbericht

 

 

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.
1 reactie op Hattrick voor Eckermann in GP De Peelbergen, Hendrix vierde
  1. 1

    Door proeven van 1.45 Grand Prix’s te noemen is het winnen van een Grand Prix lang niet meer zo speciaal als het ooit was.