In beeld: Wereldbekerfinale springen

Beezie Madden met Breitling LS Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Beezie Madden was vandaag de onbetwiste winnares van de Wereldbeker in Parijs. Met Breitling LS behaalde de inmiddels 54-jarige Madden slechts 4 strafpunten. Landgenoot en ‘underdog’ Devin Ryan werd met de Nederlands gefokte Eddie Blue tweede. Henrik von Eckermann prolongeerde zijn derde plaats met Toveks Mary Lou. Arnd Bronkhorst was erbij in Parijs en maakte natuurlijk foto’s voor Paardenkrant-Horses.nl.

De inmiddels twaalfjarige Breilting LS werd gefokt bij Stoeterij La Silla in Mexico. De hengst, die bij vijf stamboeken waaronder het KWPN is goedgekeurd, werd als twee jarige gekocht door Joop van Uytert samen met Jeroen Dubbeldam en Monique Holtkamp. Hij werd aangewezen voor het KWPN verrichtingsonderzoek. Team Nijhof spotte de hengst in het onderzoek en kocht een derde deel. De hengst genoot een opleiding van Jeroen Dubbeldam. Hij werd in de hengstencompetitie uitgebracht door Sjaak Sleiderink. Daarna werd de hengst als zesjarige verkocht aan Beezie Madden.

Een afgeladen stadion in Parijs

Beezie Madden maakte nog een spannende finale door de balk die ze kreeg aan het begin van de tweede manche.

Met slechts vier strafpunten over drie dagen bleken Beezie Madden en Breitling LS de onbetwiste winnaars.

Beezie Madden en Henrik von Eckermann

Het podium van de Wereldbekerfinale springen in Parijs. Van links naar rechts: Devin Ryan, Beezie Madden en Henrik von Eckermann

Devin Ryan begon met de door J. Honcoop gefokte Eddie Blue als ‘underdog’ aan deze Wereldbekerfinale

Henrik von Eckermann reed een sterk kampioenschap met Teveks Mary Lou, maar de combinatie werd net als vorig jaar derde.

Ook McLain Ward was erg succesvol in Parijs met HH Azur. Henrik von Eckermann zat een Amerikaans podium in de weg.

Harrie Smolders was ongekend succesvol dit indoorseizoen, maar had in Parijs helaas niet het geluk aan zijn zijde. Met Emerald viel hij nipt buiten de prijzen en werd zeventiende.


Klik hier voor de uitslag

Klik hier voor de liveblog

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.