Blauwendraad’s O’Brien naar NK

Blauwendraad's O'Brien, hier met Angelique Hoorn Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Olympiade-paard Blauwendraad’s O’Brien wist zojuist de titel in het Regiokampioenschap Utrecht klasse L springen in de wacht te slepen. Hierdoor heeft hij zich, samen met amazone Gitte Bogerd, verzekerd van deelname aan de KNHS Indoorkampioenschappen.

Onder Angelique Hoorn kende de hengst een succesvolle internationale carrière. Zo werden ze in 2007 Nederlands kampioen en eindigde ze in 2008 op de Olympische Spelen van Beijing individueel op de negende plaats. Daarnaast presteerden ze goed in diverse Grote Prijzen.

Op vijftienjarige leeftijd kwam er door een pleesblessure een einde aan de internationale loopbaan van de Peter Pan nakomeling. Vorig jaar werd bekend dat de dochter van de eigenaren van O’Brien de teugels had overgenomen en met hem een comeback maakte in de wedstrijdring.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/Facebook KNHS Regio Utrecht

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.