Duits succes in Aken

De Duitse Charlotte Rehborn is kampioen dressuur geworden op het wereldkampioenschap voor studentenruiters in Aken. Charlotte Dobretsberger uit Oostenrijk prijkt op de tweede plaats. Nummer drie is Lisette Ahrens, eveneens uit Duitsland. Milou Anthonisse is op de vierde plaats geëindigd.

Saskia en Marieke Schildkamp kwamen in de dressuurfinale niet meer aan start. In het eindresultaat staat Saskia Schildkamp op de zeventiende positie en Marieke Schildkamp op 26.

In de springfinale had Nederland geen rol meer. Saskia Schildkamp kwam als enige nog uit in de derde ronde, maar maakte daar teveel fouten. De Spaanse Diana Marsa voert de lijst aan na de springfinale, gevolgd door Emil Flamm uit Noorwegen en Thibault Destrebecq uit Frankrijk.

Op de negende plaats eindigde Saskia Schildkamp als hoogst geplaatste Nederlander in de gecombineerde rankinglijst. Marieke Schildkamp eindigde als 24e. In het teamklassement pakte Nederland met 187 punten de zesde positie. Duitsland is de winnaar, gevolgd door Frankrijk en Nieuw-Zeeland.

Klik hier voor alle resultaten.

Bron: Horses

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.