Ga naar hoofdinhoud

KWPN met spring- en dressuurpaarden aan kop in WBFSH-ranking

De nieuwe ranking van het WBFSH is gisteren bekend gemaakt. In de overzichten, waarin de resultaten tot en met 31 augustus zijn meegenomen, staat het KWPN als stamboek zowel bij de spring- als bij de dressuurpaarden bovenaan.

Bij de springpaarden bezorgden de volgende paarden het KWPN de koppositie: VDL Groep Verdi TN N.O.P. (v. Quidam), Chaman (v. Baloubet du Rouet), Zigali PS (v. Kigali), Vindicat W (v. Guidam), Silvana HDC (v. Corland) en Voyeur (v. Tolano van ’t Riethof).

Mede door de individuele nummer één klassering van Hello Sanctos (v. Quasimodo vd Molendreef) volgt het SBS-stamboek op de tweede plaats. De top drie wordt compleet gemaakt met het Holsteiner Verband.

Met vier paarden in de top vijf heeft het KWPN een stevige koppositie te pakken bij de dressuurpaarden. De volgende zes dressuurpaarden brachten het KWPN aan de top: op plaats één Valegro (v. Negro), op plaats drie Glock’s Undercover N.O.P. (v. Ferro), op plaats vier Totilas (v. Gribaldi), op plaats vijf Jerich Parzival N.O.P. (v. Jazz), op plaats elf Kingsley Siro N.O.P. (v. Gribaldi) en op plaats 17 Glock’s Johnson TN (v. Jazz).

Het Hannover Verband en Westfaler-stamboek volgen op plaats twee en drie in de dressuurranking van de stamboeken.

Bekijk hier de ranking van de stamboeken bij de springpaarden.
Bekijk hier de ranking van de stamboeken bij de dressuurpaarden.

Bron: Horses/ WBFSH

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.