Ga naar hoofdinhoud

Lisa Nooren: ‘de Jeugd Olympische Spelen wordt een onvergetelijke ervaring’

Lisa Nooren, hier met Flying Saucer das Umburanas. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Komend weekend gaan de Jeugd Olympische Spelen van start in de Chinese stad Nanjing. Springamazone Lisa Nooren (16) is de enige Nederlandse die in de hippische discipline van start komt. Het NOCNSF interviewde de ambitieuze amazone over haar verwachtingen.

Het bericht kwam als een verrassing voor Lisa Nooren. De 16-jarige springamazone mag meedoen aan de Jeugd Olympische Spelen in de Chinese stad Nanjing. En ze heeft ambities te over. “Natuurlijk hoop ik op een gouden medaille”vertelt ze. “Ik had de uitnodiging niet verwacht, omdat aanvankelijk gezegd werd dat ik alleen met mijn vader als trainer naar het toernooi zou kunnen gaan.” Vader Henk Nooren, als springruiter actief op de Zomerspelen van 1976, werkt echter al jaren als trainer in het buitenland. “Ik ben altijd met mijn moeder op pad, mijn vader komt bijna nooit. Uiteindelijk bleek dat geen probleem en mag ik gewoon gaan. Het wordt een ongelooflijke ervaring, heel leuk om het mee te kunnen maken. Ik ga er naartoe om te ontdekken wat het is om aan zo’n evenement mee te doen en natuurlijk hoop ik dan op een gouden medaille.”

Ze heeft de uitverkiezing te danken aan haar prestaties op het EK voor junioren afgelopen jaar in Spanje. Daar voldeed Nooren aan de norm door een bronzen medaille te winnen. “Ik heb sowieso een fantastisch jaar gehad, met internationale Grote Prijzen die ik heb gewonnen. Hopelijk kan ik dat nu volhouden, maar voorlopig valt alles mooi op z’n plek.”


Ze rijdt normaal op Zigo, die ze al vier jaar onder het zadel heeft, maar zal in China een ander paard toegewezen krijgen. “Dat is weer een goede ervaring. Ik ben wel gewend om op andere paarden te rijden, maar het blijft toch lastig om jezelf aan te passen.”

Op dinsdag 9.30 uur komt Lisa Nooren voor de eerste keer aan de start.

Lees hier het hele interview.

Bron: Horses/ NOCNSF

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.