Ga naar hoofdinhoud

Lisa Nooren vierde in Grote Prijs van Lier

Lisa Nooren, hier met Flying Saucer das Umburanas. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
De Grote Prijs van Lier bleef gistermiddag in Belgische handen, Constant Van Paesschen won de wedstrijd met zijn nieuwste paard Calore van de Helle. Lisa Nooren was weliswaar sneller met VDL Groep Centora de Wallyro maar moest door een balk genoegen nemen met de vierde plaats achter Tim Gredley en Pieter Kenis. 


De 2 sterren Grote Prijs leverde mooie sport op met een deelnemersveld van 80 combinaties. Twaalf hiervan bereikten de barrage waarin op het scherpst van de snede gestreden werd. Constant Van Paesschen ging in de barrage als eerste van start met de Casall-zoon Calore van de Helle. Met het paard die hij slechts een week op stal heeft, zette hij meteen een knappe foutloze ronde neer en dit in een tijd van 34.31 seconden. Niemand kwam meer aan deze prestatie. De Brit Tim Gredley reed Unex Handyman (v. Heartbreaker) naar de tweede plaats in 35.59 seconden en de derde foutloze was Peiter Kenis uit België met Grey van de Castanoschans (v. Clinton) in 36.77.

Lisa Nooren was met de Cento-merrie VDL Groep Centora de Wallyro een tiende sneller dan Van Paesschen, maar kreeg een balk. Ook Maikel van der Vleuten bleef met VDL Groep Quatro onder de 35 seconden (34.79) maar moest genoegen nemen met vier strafpunten en de vijfde plaats. Sabrina van Rijswijk was de derde Nederlandse in de barrage op Zomodo P. Haar resultaat was de achtste plaats met acht strafpunten.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Horses/Equnews

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.