Nederlandse studentenruiters volop in de prijzen

Tijdens de jaarwisseling werden in het Noorse DrØbak de World Finals verreden voor studentenruiters. Met een gouden teammedaille dressuur, een bronzen teammedaille springen en een gouden teammedaille in het gecombineerde klassement luidde de Nederlandse studentes het nieuwe jaar in.

Nederland behoorde tot de zes landen die het afgelopen jaar tijdens de Nations Cups voor studenten (SRNC) het best gepresteerd hadden, waardoor zij een startplaats in de Golden League verdienden. Het team bestond uit Milou Anthonisse, Rosan Regtien en Saskia Schildkamp.

Naast de gouden teammedaille dressuur won Regtien individueel goud. Zij wist in zowel de individuele proef op Z2 niveau als tijdens de kür op muziek het beste resultaat te behalen. Anthonisse won individueel brons.

Ook in het gecombineerde dressuur- en springklassement pakte Regtien de individuele  gouden plak. Schildkamp eindigde op de zesde plaats en Anthonisse werd negende.

Bron: Horses / KNHS-VNS

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.