Ga naar hoofdinhoud

Ook goud young riders voor Lisa Nooren

Na de gouden plak bij de junioren, gaat Lisa Nooren er ook vandoor met het goud bij de young riders. Met Flying Saucer das Umburanas (v. Indoctro) was zij eerder deze week in het jachtparcours Dennis van den Brink al te snel af en bleef zij de zilveren medaillist van vorig jaar ook in het laatste onderdeel voor. De ervaren Bart Haselbekke en Wigeunerin kregen in de laatste manche één springfout, maar mochten toch het brons in ontvangst nemen.


Het was weergaloos spannend in het Nederlands kampioenschap voor young riders. Dennis van den Brink nam met Wennemars – het paard waarmee hij vorig jaar zilver won – al snel de leiding en verzekerde zichzelf daardoor van een medaille. Uiteindelijk werd het de ervaren Royal Dream met wie hij aan het zilver op mocht halen, op slechts 1.58 strafpunt achterstand op Lisa Nooren. Voor Nooren was de winst in principe in het eerste jachtparcours al behaald, waar ze met de snelle Flying Saucer de eerste plek bemachtigde en de winst vervolgens niet meer uit handen gaf.

De vierde plek kwam op naam van Glen Knoester, die met een fenomenaal springende Alpicor zijn podiumplek in de eerste omloop van het derde onderdeel uit handen gaf. Hierin noteerde de combinatie uit Noord-Holland acht strafpunten, maar in de tweede omloop wist Knoester wel foutloos te blijven. De vijfde plek was voor Tim van den Oetelaar met de goed springende Wallstreet (v. Gentleman).

Klik hier voor de resultaten.

Bron: Horses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.