Ga naar hoofdinhoud

Willem Greve en Carambole N.O.P. opgenomen in Olympisch kader

Willem Greve en Carambole N.O.P. op Spruce Meadows. Foto: Shannon Brinkman / www.arnd.nl
De prijzenkast van Willem Greve en Carambole N.O.P. was reeds goed gevuld nadat zij de Grote Prijzen van Amsterdam, Drachten en Hardelot gewonnen hadden. Recent voegden ze daar de derde plaats in de vijfsterren Grote Prijs van Treffen eraan toe, waardoor zij voldeden aan alle eisen voor opname in het Olympisch kader bij de springruiters.

In januari begon het duo goed in Drachten en Amsterdam en in het voorjaar werd Hardelot toegevoegd aan hun palmares. Tevens werd de elfjarige Cassini I-zoon zelfs vastgelegd door Stichting Nederlands Olympiade Paard. In de vijfsterren Grote Prijzen van Falsterbo en Treffen maakten Greve en de hengst van Gerard Korbeld geen springfouten en finishten ze als zesde en derde. Vorige week zaterdag maakten ze slechts een springfout in de landenwedstrijd op Spruce Meadows in Calgary.

Willem Greve en Carambole N.O.P. (Cassini I x Concerto II) zijn de elfde combinatie in het Olympisch kader van de springruiters. Daarmee heeft bondscoach Rob Ehrens in het pre-Olympisch jaar een grote selectie onder zijn hoede waaruit het team samengesteld zal worden voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Dat ziet er dus goed uit voor de springruiterploeg, de regerend Wereld- en Europees kampioen, dat op de Olympische Spelen in Londen teamzilver won.

Bron: Persbericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.