‘Bassen’ winnen bij vijf- en zesjarigen

Ipsthar (v. Denzel vt Meulenhof) Bas Moerings Foto: Jacquelien van Tartwijk

Op de locatie van Jan Tops wordt deze week de Future Champions Week Young Horses verreden. Op de eerste dag van het concours zijn er al twee mooie Nederlandse zeges geboekt. Bas Knijf had zichzelf als grootste concurrent en werd zowel eerste als tweede bij de vijfjarigen. Naamgenoot Bas Moerings won bij de zesjarigen.

Bij de zesjarigen werd er een spannende strijd geleverd. Alleen de achttienjarige Bas Moerings wist onder de 31 seconden te rijden in de tweede fase. Hij zadelde voor deze rubriek de door de familie Moerings zelfgefokte tweede bezichtigingshengst Hervesther (v. Elvis ter Putte), waarmee hij afgelopen winter Nederlands kampioen werd in de klasse M.

Opnieuw aan elkaar gewaagd

Ook de tweede plaats was voor een KWPN’er. De Plot Blue-zoon Hot Bluebird liep onder William Rekert naar de tweede tijd van precies 31 seconden. Een leuk feitje Hervesther en Hot Bluebird troffen elkaar vorig jaar ook al in de top vijf op Future Champions Week Young Horses. 

De bij het Zweedse stamboek ingeschreven Ginette (v. Non Stop) eindigde met haar ruiter Bert Jan van de Pol als derde.

Dubbelslag Knijf

Bas Knijf snelde met de Charisma-zoon It’s Me naar de winnende tijd van 33,87 seconden. Met zijn andere troef Irocca van de Postbaan (v. Montender 2) was Knijf bijna twee seconde langzamer, maar het was voldoende om de concurrenten op afstand te houden.

Nederlandse driekleur zegeviert

Op 0,3 seconden afstand van Knijf volgde Rob van Bussel met de Casall-dochter Fee. Ook bij de vijfjarigen was Moerings succesvol. Met Ipsthar (v. Denzel van ’t Meulenhof), die uit dezelfde stam komt als Hervesther, werd Moerings vierde. De Nederlandse top vijf werd compleet gemaakt door Nadieh Plegt met Isanne (v. Dakar VDL).

Klik hier voor de uitslag van de zesjarigen en hier voor de uitslag van de vijfjarigen.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.