Ga naar hoofdinhoud

Coulisa van Denis Lynch naar kliniek vervoerd

De Longines Grand Prix Port of Rotterdam lag vanmiddag een kwartier stil doordat het paard Coulisa van de Ierse springruiter Denis Lynch ernstig geblesseerd raakte bij een zware valpartij.

De problemen ontstonden toen de dochter van Couleur Rubin zeer terughoudend was naar de sloot toe. Denis Lynch wilde zijn merrie vervolgens weer goed voorwaarts krijgen en kwam daarbij in de wending naar een triple bar in een verkeerde afstand terecht. De combinatie kwam zwaar ten val.

Het paard werd met een trailer het terrein af gereden en is vervoerd naar een privékliniek in de omgeving van Rotterdam. De organisatie kon geen details geven over de blessure van Coulisa. Lynch bleef bij de valpartij ongedeerd.

De Franse springruiter Patrice Delaveau maakte na afloop van de door hem gewonnen Grote Prijs bekend dat zijn andere toppaard Carinjo HDC het goed maakt na de valpartij die deze combinatie afgelopen vrijdag had in de tweede omloop van de Furusiyya-landenwedstrijd. “Carinjo heeft ter hoogte van de voorknie een kneuzing, maar er is niets gebroken of gescheurd. Over een dag of tien kan ik hem weer gaan trainen.”

Bron: Horses

 

 

3 reacties op “Coulisa van Denis Lynch naar kliniek vervoerd

  • Iet Frans

    Mijn ergernis geldt de NOS-televisie. Neem eens een voorbeeld aan uw Duitse of Engelse collega’s NOS. Het zou wel net zo netjes zijn als u bij zo’n vervelend incident uw camera bij alle ellende voor paard en ruiter vandaan houdt.laurens van Lieren is best in staat de tijd vol te praten en achteraf mee te delen dat het paard naar een kliniek vervoerd is. Nee, hier in Nederland moet iedereen er met zijn neus boven blijven hangen. Vreselijk!!!!!

  • Renata

    @ Iet Frans Volgens mij deed de NOS dit ook. Ze hebben een hele tijd alleen maar publiek laten zien.

  • desiree

    Hopelijk geneest het paard voorspoedig.

    En ik zal wel een ramptoerist zijn .maar ik kijk liever hoe het paard deskundig afgevoerd wordt met de nodige afstand. Als dat ik naar gapende ontzette gezichten op de tribune mag staren.
    Maar goed dat is mijn mening he. Niet omdat ik graag de ellende wil zien. Maar mijn veterinare achtergrond zal daarin een rol meespelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.