Ga naar hoofdinhoud

Drie paarden boven 80-pnt EPTM

Foto Lonneke Ruesink
Vanmorgen werd de derde EPTM  op het KWPN-centrum afgesloten met een examen. Juryleden Ine van Deurzen en Henk Dirksen waren tevreden over de kwaliteit bij de springpaarden. “Het was een fijne groep springpaarden waarbij ook de zevenweekse, die op het centrum zadelmak zijn gemaakt, veel progressie gemaakt hebben. De paarden werden goed voorgesteld door de trainingsruiters”, aldus Ine van Deurzen.

De hoogste score van de gehele test kreeg Contendro-dochter Feddebezi SW  met een totaal van 84,5. “Een heel compleet  paard met fijne basisgangen en heel veel balans. Het lijkt een ongecompliceerd paard. De galop is lichtvoetig, waarin ze gemakkelijk kan schakelen. Bij het springen heeft ze een hoge mate van voorzichtigheid. Zespringt met de schoft omhoog en heeft veel lichaamsgebruik en daarbij een super instelling.” Ze kreeg een 8 voor het vermogen, voor de andere onderdelen een 8,5.

Een totaal van 81 kreeg Findy-Co. Onder haar cijfers een 8,5 voor de reflexen, instelling en rijd- en bewerkbaarheid. “Ze heeft een actieve,  gedragen galop. Bij het springen is ze heel vlug van de grond en kan makkelijk doorschakelen in de lucht. Ze lijkt er heel gemakkelijk over te kunnen. Daarbij is ze heel fijn te bewerken.” Ook moeder Abbyco werd al heel goed getest, met een totaal van 82 punten waaronder een 9 voor vermogen.

De beste dressuurmerrie was Diamond Girl. Zij kreeg 80,5 punten, met een 8,5 voor de galop, souplesse, houding&balans en rijd- en bewerkbaarheid. “Dit is een heel fijn te bewerken paard, zeker voor een driejarige. Ze heeft veel progressie gemaakt gedurende de aanlegtest. Ze beweegt misschien niet spectaculair, maar wel lichtvoetig en heel goed gedragen. Daarnaast heeft ze een goed achterbeengebruik en is ze super te rijden.” Uit deze moederlijn komt ook het Lichte Tour-paard Unlimited (v.Florett As).

Precies 80 punten kreeg Florence Sollenburg. “Zij is een compleet dressuurpaard dat een goed beeld onder het zadel geeft. Ze is ongecompliceerd te rijden en heeft drie goede basisgangen waarin ze veel souplesse laat zien. Ook heeft ze de juiste allure voor een dressuurpaard.”

Bekijk hier alle uitslagen

Bron: Horses/ KWPN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.