Ga naar hoofdinhoud

Elvaro N op herhaling in GMB-competitie Mariënheem

Frank Buitenhuis met Durby Else (Tangelo vd Zuuthoeve x Hemmingway)
Op de vijfde en laatste  selectiewedstrijd van de GMB Jonge paarden competitie maandag in Mariënheem was het Niels Nanning die net als in Denekamp zegevierde met de door zijn vader gefokte aangewezen Elvaro N (Calvaro Z x Heartbreaker). Deze hengst kreeg van de juryleden Hendrik Jan Schuttert en Peter Paul Bosch een 8,4 en een 8,7.

Een groot aantal paarden ging veel minder groen door het parcours dan bij de eerste twee voorselecties.  Elvaro is in mede-eigendom van team Nijhof en diens stalruiter Zoi Snels mocht zich als tweede opstellen met Ezinka TN (Canturano x Silverstar). Deze vlug van de grond springende schimmel is gefokt door A.J. Morsink uit Wierden. De derde plek ging naar Phillipe Meijer met MaiTai (Ustinov x Lordanos), gefokt door Bernhard Nienkemper uit het Duitse Ennigerloh.

Bij de 6- en 7-jarigen was Pim Mulder wederom de meest succesvolle ruiter. Met Celine (Lupicor x Concorde) van fokker J.W.F. Hekking uit Mariënheem eiste Pim met een zeer snelle en foutloze barrage in 35,70 de winst voor zich op. Op de  tweede plaats eindigde Michael Kearins met de zeer patent springende Cogonuts (Oklund x Catano) gefokt door de familie Rijken uit Lelystad. Hij reed ook een foutloze barrage in 37,14. Op de derde plek kwam opnieuw Pim Mulder, ditmaal met Contador (Cantos x Emillion) gefokt door Henk Kwakkel uit ’s Heerenbroek met een foutloze barrage in 39,63.

De prestatie van Pim werd door Frank Buitenhuis geëvenaard bij de vijfjarigen. Frank won de rubriek met Durby-Else (Tangelo vd Zuuthoeve x Hemmingway) van fokker Henk Kloosterboer uit Heeten. Hij had voor de winst maar 34,47 seconde nodig . Tweede werd Phillipe Meijer met Bonjour (Toronto x Quistello), gefokt door Jules van Schill uit het Belgische Wilrijk. Phillipe legde de barrage foutloos af in 36,64. Op de derde plek volgde Buitenhuis met de door zijn vader Henk Buitenhuis gefokte Da Vinci (Colandro x Calvados).

De volledige uitslagen kunt u vinden op: www.startlijsten.nl

Bron: Horses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.