Ga naar hoofdinhoud

Florian viert goedkeuring met overwinning

Florian werd tweede onder Albert Zoer. Foto: Melanie Brevink
Florian vierde vanavond in het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo zijn goedkeuring als dekhengst met de overwinning in de eerste omloop van de Blom Hengstencompetitie. Als laatste deelnemer in de barrage klasse M stelde de bliksemsnel van de grond springende hengst van ruiter en eigenaar Albert Zoer de tijd van Floris TN naar beneden bij.

Er had nog meer in gezeten als Albert Zoer in de laatste lijn zijn extra voorzichtige Zirocco-zoon door had laten galopperen voor de eerste afstand. Maar Zoer pakte zijn vorige week goedgekeurde KWPN-hengst nog een keer op en vanuit een zeer dichte afstand sprong Florian als een raket de lucht in om een fout te vermijden: 0/37,17.

Even tevoren was Zoï Snels met de fel van de grond springende Quality Time-zoon Floris TN geëindigd in 0/37,87, de tweede plaats naar later bleek. Het derde geld ging naar de formidabel over het hout beukende Fibonacci (v. Carambole), die onder Maud Roosendaal te lang in de lucht hing om sneller te gaan dan 0/39,21.

De vierde plaats was ook voor Maud Roosendaal, na een vloeiende barrageronde op de AES-hengst Quint (v. Quintender) in 0/39,81. Rob Heijligers eindigde met AES’er Flow-Versent SA (v. Nabab de Reve) op de vijfde plaats.

Klik hier voor de uitslagen.

Bron: Horses

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.