Liliane Fonds Prijs naar Ierland met Nederlands tintje

Arezzo VDL, hier nog onder Jessica Kürten

Op de laatste dag van Indoor Brabant in Den Bosch is zojuist de Liliane Fonds Prijs verreden. Het internationale puntenspringen met joker werd gewonnen door de Ierse Jessica Kürten met de KWPN hengst Arezzo VDL van de VDL Stud uit Friesland. Het podium werd volgemaakt met de Nederlanders Albert Zoer en het Rabo-talent en winnaar van de openingsproef Sjaak Sleiderink.

Sjaak Sleiderink zette met W Zarah (v. Rubert R) haalde al vroeg in de rubriek de volle 65 punten in 45.74 seconde. Direct daarna kwam Jessica Kürten met de Chin Chin-hengst van Van de Lageweg, Arezzo VDL, en herhaalde het kunststukje maar dan nog sneller, 43.17 seconde was haar tijd. Het puntenspringen over 1.50m bleek nog niet zo’n eenvoudige opgave want vele combinaties na haar beten zich stuk op de tijd en kregen fouten. Albert Zoer kwam nog het dichts bij. Met Abra Kadabra (v. Vancouver) had voor zijn foutloze rit 44.35 seconde nodig en nestelde zich tussen Kürten en Sleiderink in.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Horses

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.