Nederlanders aan kop in beide avondrubrieken

Foto De Paardenkrant

In de beide springrubriek van de zaterdagavond is in Donaueschingen de winst naar een Nederlandse ruiter gegaan. De rubriek tot 1,50 meter is door Wout-Jan van der Schans op naam geschreven. Vervolgens pakte Bart Haselbekke de winst in de Youngster Cup. Waar het tijdsverschil tussen Van der Schans en de als nummer twee geplaatste Daniel Nielson klein was, wist Haselbekke een ruime voorsprong te nemen.

In 39,75 seconden reed Van der Schans met Sacramento (Leendert) over de finish. De Brit Nielson had met zijn Varo M (v. Pierrot) 39,82 seconden nodig. Als derde kwam de Zwitser Werner Muff over de streep, in 40,51 seconden. Hendrik-Jan Schuttert eindigde met Colorado HS (v. Indorado) op de negende plaats. Jeroen Dubbeldam besloot met Utascha SFN (v. Lux) niet aan start te komen in de tweede manche. Dezelfde keuze maakte Sjaak Sleiderink met Zhivago (v. No Limit). Daarmee deelden ze de laatste barrageplaats, plaats zestien.

Youngster Cup
Bart Haselbekke reed met Wigeunerin (v. Silverstone) in 33,87 seconden door het parcours tot 1,45 meter. Daarmee nam hij een ruime voorsprong op de Salman Mohammed Al Emadi, die 35,12 seconden nodig had. De derde plaats was voor Amandine Gauderon. De Zwitserse reed de finaleronde in 40, 20 seconden rond.

Klik hier voor de resultaten van de 1,50.
Klik hier voor de resultaten van de Youngster Cup.

Bron: Horses

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.