Ga naar hoofdinhoud

Oudere hengsten aangeleverd voor KWPN-verrichtingsonderzoek

Capri Sonne v Rhodium, Dinja van Liere
Capri Sonne Jr. (v. Rhodium) met Dinja van Liere. Foto: Melanie Brevink.
In het kader van het KWPN-najaarsverrichtingsonderzoek was vandaag de aanlevering van de oudere hengsten. Het gaat om een dressuurhengst en vier springhengsten die afgelopen zomer zijn geselecteerd in de Isah Cup.

De aangeleverde vierjarige Fanlac (Arizona x Libero H) is gefokt door commissievoorzitter Daan Nanning. Om deze reden wordt gedurende het verrichtingsonderzoek van deze hengst het voorzitterschap overgenomen door Arie Hamoen. Verder werd aangeleverd de vierjarige For the Moment, een bruine zoon van Mr. Blue uit de Grand Prix-merrie Domina (v. Don Juan). Ook aangeleverd werd de vijfjarige naamloze zoon van Harley VDL (mv. Candillo), die zich onlangs tijdens het wereldkampioenschap voor jonge springpaarden in Lanaken positief wist te onderscheiden. De zevenjarige Copain, zoon van Tangelo van de Zuuthoeve (mv. Lupicor) heeft ook een stal betrokken op het KWPN-centrum. Deze hengst springt inmiddels met Gerco Schröder op 1,40 m-niveau. Leeftijdsgenoot Capri Sonne Jr. (Rhodium x San Remo), die succesvol is met Dinja van Liere, is ook aangeleverd.

Aansluitend op de aanlevering was er een beoordeling van de driejarige springhengsten, waarna de hengstenkeuringscommissie het reguliere overleg had met de betreffende eigenaren. Dit heeft geresulteerd dat Egbert Schep zijn hengst Galileo (Falaise de Muze x Calvino Z) terugtrekt uit het onderzoek.

Morgen vanaf 8.00 uur is er een beoordeling van de dressuurhengsten.

Klik hier voor een overzicht van de aan het verrichtingsonderzoek deelnemende hengsten.

Bron: Horses/KWPN.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.