Ga naar hoofdinhoud

Patrice Delaveau pakt in Rotterdam de dubbel

Patrice Delaveau met Orient Express (Foto: www.arnd.nl)
Vrijdag stond hij met het Franse team in de Furusiyya Nations Cup al vooraan en vandaag deed Patrice Delaveau er in de Grote Prijs gewoon nog een schepje bovenop. In een barrage met elf combinaties vroeg de Fransman alles wat zijn hengst Orient Express in huis heeft. Met nul in 38,06 was Delaveau een klasse apart. Wereldbekerwinnaar Daniel Deusser kwam met Cornet d'Amour nog het dichtst in de buurt. Op de vijfde plaats was Marc Houtzager op Sterrehof's Opium de beste Nederlandse ruiter.

Patrice Delaveau had vanmiddag in het Kralingse Bos veel te danken aan zijn magistrale hengst Orient Express. De draai naar oxer 4A mislukte in de ronde tegen de klok. Een normaal paard was midden tussen de balken beland, maar vechtersbaas Orient Express rekte zich nog eens extra om vervolgens op onverklaarbare wijze foutloos aan de overkant te komen.

Hier was inderdaad geen kruid tegen gewassen. Daniel Deusser besloot een voorbeeld-barrage te rijden in plaats van een dollemansrit. Als een mes sneed zijn Cornet Obolensky-zoon door de boter van parcoursbouwer Santiago Varela. De nul in 39 rond was het prachtige resultaat van rust, efficiency en snelheid.

De derde plaats was voor Paul Estermann en de weer in topvorm verkerende Castlefield Eclipse (0/39,13), gevolgd door de jonge Ier Bertram Allen met Molly Malone V (0/39,54).

Laatste starter Marc Houtzager deed zijn uiterste best en dat gold zeker ook voor zijn achttienjarige hengst Opium. De nul in 40,56 was het optimale resultaat, maar in dit ijzersterke veld leverde het niet meer op dan de vijfde plaats. Pal achter Houtzager pakte Gerco Schröder met een geweldig springende Glock’s London de zesde prijs.

Uitslag

Bron: Horses

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.