Richard Spooner wil Grand Prix-paard aanschaffen door crowdfunding

Een primeur in de internationale paardensport: Richard Spooner verzamelt geld bij het grote publiek voor de aankoop van z’n volgend Grand Prix paard. Het zogenaamde crowdfunding-principe. Dat meldde de zesde best geplaatste Amerikaanse ruiter op de wereldranglijst op zijn persoonlijk Facebook-profiel.

De nu 43-jarige ruiter, luisterend naar de bijnaam ‘Master of Faster’, die momenteel werkt en verblijft in het piepkleine Franse dorpje Pradelles en Val (Carcassonne) zal z’n keuze maken bij enkele Europese kandidaat-verkopers na – uiteraard – enkele try-outs en een volledige medische controle. Voor het bij elkaar sprokkelen van de nodige fondsen maakt de winnaar van onder andere de Global Champions Tour Grote Prijs te Monaco, vorig jaar, gebruik van het crowdfundingplatform RocketHub.

Spooner wil niet zomaar een paard aanschaffen, maar het moet een internationaal talent zijn. “We willen een paard aanschaffen dat kan meestrijden op Grote Prijs-niveau op topwedstrijden”, zo liet hij weten. Zijn doel is om 500.000 Amerikaanse Dollars bij elkaar te krijgen.

En dit is wat Spooners sponsors mogen verwachten na de aankoop van de toekomstige topper:
10 US Dollar en meer:
Een gesigneerde foto van Richard en z’n nieuwe topper met een dankwoordje voor de steun.
20 US Dollar en meer:
Een videofilmpje waarin Spooner de topper voorstelt en toont.
50 US Dollar en meer:
De gesigneerde foto en het videofilmpje.
100 US Dollar en meer:
De gesigneerde foto, het videofilmpje en een dankbriefje van de Amerikaanse ruiter.
200 US Dollar en meer:
Een jaar lang krijg je van Spooner maandelijkse updates via e-mail over hem en het paard en hun vorderingen.
500 US Dollar en meer:
Een jaar lang krijg je van de ruiter maandelijkse updates via e-mail inbegrepen foto’s en video’s van hem en het paard, zowel op wedstrijden als bij hen thuis.
1000 US Dollar en meer:
Het ganse pretpakket van 500 US Dollar maar dan twee jaar lang.
2000 US Dollar en meer:
Dan mag je een uitnodiging van Spooner verwachten voor een bezoekje bij hem en het paard, inbegrepen het maken van een kiekje van jou, Spooner en het paard. “Reis- en verblijfkosten niet inbegrepen.”
5000 US Dollar en meer:
Twee jaar lang e-mail updates met foto’s en video’s alsook 2 toegangspassen voor een internationale show naar keuze waaraan Spooner met het paard deelneemt.
10000 US Dollar en meer:
Het pretpakket van 5000 US Dollar met daarbovenop drie rijlessen van telkens één uur van Spooner op één van z’n paarden bij hem in Frankrijk.

Bron: Horses/ Equestro

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.