Sjaak Sleiderink trekt twee sterren Grand Prix naar zich toe

Sjaak Sleiderink

Zojuist heeft Sjaak Sleiderink, de Tukker en stalruiter van Jeroen Dubbeldam, de twee sterren Grand Prix van het CSI Twente een Twentse overwinning gegeven. Als voorlaatste ruiter reed hij bijna een seconde van de tijd van de Noorse amazone Therese Henriksen af. Khalid Mohammed A S Al Emadi, de man uit Qatar werd derde.

De kleine Grand Prix kreeg een mooie barrage waarin twaalf combinaties om de hoogste eer streden. Therese Henriksen ging als eerste van start en reed met de twaalfjarige ruin Calimero van ’t Roth (v. Darco) een zeer scherpe barrage in 40.88 seconde. De combinaties die volgende konden beten zich echt stuk op die scherpe tijd. Goede foutloze rondjes volgden wel, maar waren niet snel genoeg. Al Emadi met de Damiro-dochter Tamira IV werd derde in 42.16 seconde. Hanno Ellerman werd vierde met de zeer vermogende BWP en KWPN hengst Eldorado van de Zeshoek TN (v. Clinton), de Zweedse Sanne Olsson op Castillio (v. Camaro M) was nul in 44.99 en werd vijfde. Wesley Mulder was de zesde dubbel nuller met A Kind Of Magic WM (v. Hinault).

Sjaak Sleiderink was de voorlaatste ruiter die in de ring kwam. Met W Zarah de zoon van Rubert R uit de fokkerij van Roelofs reed hij vooral een snel tweede gedeelte, zeer kort draaiend naar de dubbel sprong toe en vol naar de laatste hindernis. Over de finish was hij bijna een seconde sneller: 39.94 seconde. Sleiderink was zeer gelukkig met de overwinning. Het paard was pas kort weer in het werk en liet zien hoe snel hij kon zijn. De overwinning en de 6000 euro is een pleister op de wonde na het vertrek van zijn toppaarden La Toya 44 en Zhivago.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Horses

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.