Ga naar hoofdinhoud

VDL top op Friese CK

Honeypenny W (Bubalu VDL x Montender). Foto: Jacquelien van Tartwijk
Op de Centrale Keuring van Friesland vandaag in Warga werd met hoge verwachting uitgekeken naar de rubriek driejarige springmerries. Daar won uiteindelijk de elegantie en scherpte het van de power, maar voor de VDL-stud maakte dat niet uit. Die presenteerde een heel knappe top vier met als kampioene de Bubalu-dochter Honeypenny W (mv. Montender).

De goed ontwikkelde charmante merrie werd als veulen aangekocht van fokker Bennie Wezenberg en viel al op diverse hengstenshows te bewonderen. Ze werd geprezen om haar goede ontwikkeling, langgelijndheid, rijtype en goede verbindingen. Ze is super alert en toonde een actievolle draf. Daarbij had ze excellent gesprongen op de stamboekkeuring. Zeven driejarigen plaatsten zich voor de finale en alle mogen naar de NMK waarmee Friesland in vergelijk met de keuringen tot nu toe een zeer sterke afvaardiging heeft met vooral veel kapitale merries.

Veel indruk maakte de als tweede geplaatste Hakilly (Harley VDL x Calvados), aangekocht op de Zangersheide veiling van fokker Chr. Driessen. De imponerende bruine wordt iets ontsierd door een wat weinig edel hoofd, en zou iets meer vrouwelijke charme kunnen hebben, maar heeft een sterk goed gelijnd lichaam, veel front, hard beenwerk en enorm veel power in beweging. Ook zij had super gesprongen. Als derde volgde de jeugdige goed ontwikkelde Hacelesta (Zirocco Blue x Quidam de Revel) die veel merrieopdruk heeft, makkelijk kan bewegen waarbij ze de pas dan iets meer zou mogen afmaken. Vierde werd de rassige Higeunerin VDL (Cantos x Hold Up Premier).

In de kampioenstrijd won Honeypenny van de beste vier- tot en met zevenjarige Doberlina (Colandro x Hemmingway) van H. Coremans.

De grote groep veulens met maar liefst alle vijftien finalisten naar de nationale veulenkeuring werd aangevoerd door de moderne, goed ontwikkelde vos Kasander (Freeman x Jus de Pomme) van Sietse van der Meer.

In de dressuurrichting schitterde Howdo Remy (Chippendale x Gribaldi) van Willem van der Vlugt en won de dagtitel nadat ze eerst de groep driejarigen had aangevoerd. De goed gemodelleerde bruine met sterke verbindingen draaft met veel houding en afdruk en mag naar de NMK. Zij won vervolgens vol overtuiging van de beste vier- tot en met zevenjarige Faith Odette B (Apache x Inferno) van J. Bosman.

De titel beste dressuurveulen kwam op naam van Karachel fan E Beijemastate (All at Once x Royal Dance) van Petra Hofma. Zij heeft in draf veel ruimte, kan schakelen en toonde een extra voorbeengebruik. Vanwege haar A-register mag zij niet naar de NVK, de vier die haar in de kopgroep volgden wel.

Bekijk hier de fotoserie.

Bron: Horses.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.