Ga naar hoofdinhoud

Winst tweede ronde NK Young Riders naar Niels Knape

Niels Knape, hier met BMC Veyron. Foto: Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Op de Nederlandse Kampioenschappen in Mierlo won Rabo Talententeamlid Niels Knape vandaag de tweede ronde van de race om de kampioenstitel van de Young Riders.

In de proef direct op tijd bleven tien combinaties foutloos. Niels Knape finishte met Cavendish (v. Cantos) in 70.39 seconden, wat hem de winst in deze 1.45m rubriek opleverde. Tweede werden Eric Jr. van der Vleuten en de Canturo-nakomeling Gantico met een tijd van 71.10 seconden. Amber Fijen stuurde Briljant (v. Chacco Blue) naar een tijd van 71.29 seconden en werd derde.

Op de vierde plaats eindigden Jarno van Erp en de Concorde-nakomeling Baldewijn met een tijd van 72.22 seconden, gevolgd door Jens van Grunsven die met Whizz BB (v. Concorde) de klok stop zette op 72.33 seconden.

Morgen is de finale over twee manches en wordt bekend, wie Lisa Nooren opvolgt als kampioene. Momenteel houdt Fijen de leiding in het klassement. Met Briljant heeft zij een minieme voorsprong op Sanne Thijssen met Con Quidam RB (v. Quinar). Thijssen staat in de tussenstand ook derde met de Emilion-nakomeling Batistuta. Amber en Sanne maakten beiden in deze wedstrijd geen springfouten en gaan morgen met elkaar de strijd aan. Gisteren won Feijen met haar eigen schimmel Andinie Ledimar Z en ging toen met haar aan de leiding in het klassement, maar bij het inrijden voelde de Arco Polo-nakomeling niet fit en besloot ze haar terug te trekken uit het kampioenschap.

In de tussenstand staat Jarno van Erp vierde met Baldewijn, gevolgd door Eric Jr. van der Vleuten met Gantico.

Bekijk hier de uitslag.
Bekijk hier de tussenstand.

Bron: Horses/KNHS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.