Starpower TN en Zoï Snels tweede in 1,40m

Starpower TN (v. Stakkato), hier nog onder Hanno Ellerman. Foto: Paardenkrant-Horses.nl

De Team Nijhof-hengst Starpower TN (v. Stakkato) miste onder Zoï Snels op een haar na de winst in de tweefasen 1,40m-rubriek in Roosendaal. Slechts 0,02 seconden sneller was de rit van de Luxemburger Victor Bettendorf met de merrie Colchique du Gibet (v. Chacco-Blue). 

Colchique du Gibet sprong vorig voorjaar onder Bettendorf al verschillende 1,50m- en 1,60m-proeven. Zo werd ze onder andere gestart in de Slowaakse halte van de Nations Cup in mei vorig jaar.

De afgelopen tijd heeft Bettendorf wat gas terug genomen en wordt de merrie vooral gestart in de medium tour (1,35-1,45m). Niet zonder succes: in december was er ook al de winst in een 1,40m-rubriek in Roosendaal en nu weer met een razendsnelle tijd van 29,24 seconden in de tweede fase.

Starpower TN

De KWPN-goedgekeurde Starpower TN kwam heel dicht aan die tijd en ging onder Zoï Snels in 29,26 seconden door de tweede fase van het parcours.  Met een vijfde plaats deed Leopold van Asten het met de merrie VDL Groep Alexia (v. Air Jordan Z) ook niet onaardig.

Klik hier voor de volledige uitslag

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.