Startlijsten van donderdag online

De starttijden van de donderdag van het EK in het Deense Herning zijn bekend. 

Van de dressuurruiters verscheen gisteren al de eerste helft in de ring. Zowel Hans Peter Minderhoud met Glock’s Romanov als Daniëlle Heijkoop met Kingsley Siro eindigden bij de eerste tien. Vandaag is het de beurt aan hun collega dressuurruiters. Om 8.00 uur start de eerste combinatie. Om 8.27 uur rijdt Edward Gal met Glock’s Undercover de ring binnen en om 10.58 uur is Adelinde Cornelissen met Jerich Parzival aan de beurt.

De wedstrijden van de para-dressuurruiters beginnen vanaf 13.30 uur in de Grade IA, deze categorie kent geen Nederlandse deelname. Demi Vermeulen maakt haar opwachting in de Grade II, die van start gaat om 17.10 uur. Vermeulen is met haar Vaness (v. Onze Fons) de zesde op de startlijst en begint haar proef om 17.50 uur. Om 18.45 uur start de rubriek voor pararuiters in de Grade III, Sanne Voets verschijnt met Vedet PB (v. Florestan) om 20.07 uur als laatste in de ring. Gisteren eindigde collega para-dressuurruiter Frank Hosmar met Alphaville (v. Sandreo) als zevende, Ellen van de Berg, die met Showdiva (v. Havidoff) als individuele ruiter aan dit EK meedoet, eindigde als achtste. Nicole den Dulk staat met Fifty Fifty (v.Florestan) zevende.

Het Nederlandse springteam, dat op dit moment een zesde plaats inneemt in het tussenklassement, gaat vanaf 18.00 uur weer uit de startblokken. Gisteren lieten Jeroen Dubbeldam en Jur Vrieling allebei een nulronde noteerden. Maikel van der Vleuten wist de schade tot één hindernisfout te beperken en Willem Greve realiseerde met twee springfouten het wegstreepresultaat. De startvolgorde voor vandaag is als volgt: 18e starter Jur Vrieling –  Bubalu VDL (v. Baloubet du Rouet), 28e starter Willem Greve – Carambole (v. Cassini I), 38e starter Maikel van der Vleuten – VDL Groep Verdi TN (v. Quidam de Revel) 48e starter Jeroen Dubbeldam – Utascha SFN (v. Lux)

Klik hier voor alle startlijsten.

Lees hier alles over het EK.

Bron: Horses

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.