Startverbod in Dubai voor Duitse enduranceruiters

De raad van bestuur van de Duitse Olympische commissie heeft besloten dat de Duitse enduranceruiters voorlopig niet meer aan start mogen komen bij internationale endurancewedstrijden in Dubai. Het recente nieuws over dode paarden en verschillende gevallen van verboden middelen in de Verenigde Arabische Emiraten heeft tot een stop op deze startplekken geleid.

Als een Duitse enduranceruiter besluit om toch deel te nemen aan een nationale wedstrijd in Dubai, dan is deze combinatie niet langer welkom op de nationale Duitse kampioenschappen. Ook vraagt de Duitse Olympische commissie aan Duitse organisaties van internationale wedstrijden om enduranceruiters uit de Verenigde Arabische Emiraten niet uit te nodigen voor hun wedstrijden.

Waarom alleen Dubai?

Niet alleen in Dubai, maar ook op andere plaatsen in de Emiraten waren gevallen van dode paarden en verboden middelen. De Duitse federatie geeft aan dat de Duitse enduranceruiters alleen aan start komen in Dubai en Abu Dhabi. “Op basis van onze informatie wordt in Abu Dhabi gewerkt om de eisen van de FEI te implementeren. Daarom is het bewuste keuze op alleen een startverbod in Dubai af te geven.”

Bron: St. Georg

 

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.