Staut wint Parijse speedproef

Kevin Staut zorgde gisteravond in Parijs met Elky van het Indihof HDC dat de zege in de Longines Speed Challenge in eigen land bleef. De Fransman stuurde de twaalfjarige Toulon-dochter in 61,81 seconden over de eindstreep en was daarmee iedereen te snel af.  Maikel van der Vleuten en VDL Groep Quatro waren met de negende plaats goed voor het beste Nederlandse resultaat in deze rubriek over 1,45m.

Julien Epaillard kon met Cristallo A LM (v. Casall) het dichtst in de buurt van zijn landgenoot komen, maar was zelfs zonder de twee seconden, die bij zijn tijd werden opgeteld te langzaam om Staut van de zege te kunnen houden. Met in totaal 64,80 seconden mocht Epaillard zich als tweede opatellen voor de prijsuitreiking.

Top vijf

De rest van de top 5 werd compleet gemaakt door niet-Franse ruiters. McLain Ward en Malou (v. Maloubet de Pleville) finishten met 65,53 seconden in de derde tijd. Hiermee was het Amerikaanse duo net iets sneller dan Niels Bruynseels met  Angel van T Hof, dat 65,71 seconden klokte en verwees het paar uit België naar de vierde plek. Steve Guerdat en Albfuehren’s Happiness  klokten de derde tijd, maar de Zwitser kreeg twee seconden opgeteld bij zijn tijd met de Heartbeat-dochter en moest daardoor genoegen nemen met de vijfde plaats.

Van der Vleuten en de zoon van Quaprice Boimargot Quincy eindigden met een tijd van 70,23 seconden nog net in de top tien op de negende plaats.

 

Klik hier voor alle uitslagen


Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.