Sterk deelnemersveld maakt zich op voor elfde Wereldbekerkwalificatie in Zürich

Maikel van der Vleuten en VDL Groep Verdi TN N.O.P. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De Wereldbekerwedstrijd in Zürich kan deze week rekenen op een sterk deelnemersveld. Regerend wereldkampioen Daniel Deusser krijgt concurrentie van onder andere Steve Guerdat en Simon Delestre. Maikel van der Vleuten brengt onder meer VDL Groep Arera C (v. Indoctro) aan start en wordt vergezeld door Leopold van Asten.

Naast VDL Groep Arera C verschijnt Van der Vleuten ook VDL Groep Quatro (v. Quaprice Bois Margot) en Salomon (v. Stolzenberg) aan start. Van Asten staat eveneens met drie paarden op de deelnemerslijst van het evenement: VDL Groep Miss Untouchable (v. Chacco Blue), VDL Groep C Tara Z (v. Crown Z) en VDL Groep Zidane N.O.P. (v. Heartbreaker).

Elfde kwalificatie

De wedstrijd in Zürich is de elfde wedstrijd in een reeks van in totaal dertien kwalificatiewedstrijden voor de West-Europese League. Begin februari staat Bordeaux op het programma, eind februari wordt er afgesloten het Gotenburg.

Tussenstand

Kevin Staut gaat momenteel nog aan de leiding in de tussenstand, hij verzamelde 61 punten en wordt daarmee op de voet gevolgd door Lorenzo De Luca, die één punt minder heeft. De top vijf wordt verder compleet gemaakt door Denis Lynch (45), Steve Guerdat (44) en Romain Duguet (43). Alle vijf de ruiters komen in Zürich aan start.

Ahlmann

Christian Ahlmann, die lange tijd aan de leiding ging van de wereldranglijst springen, staat met drie paarden op de deelnemerslijst. Eén daarvan is Taloubet Z (v. Galoubet A), die eerder de Wereldbekerwedstrijd in Stuttgart won, maar niet meer wordt ingezet op grote kampioenschappen.

Klik hier voor de volledige deelnemerslijst.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.