Sterk optreden Mandy Porter in 1,50m Thermal

De Amerikaanse Mandy Porter had met haar beide paarden een goed optreden in de 1,50m-rubriek op de HITS in Thermal. Porter pakte de winst met de For Pleasure-zoon Coral Reef Follow Me II en op Milano (v. Orlando) werd ze ook nog eens vierde. Een goed voorbereiding op de wereldbekerwedstrijd die vanavond in Thermal op het programma staat.

In de vijf man sterke barrage wist Mandy Porter met de twaalfjarige hengst Coral Reef Follow Me II Eric Navet met vier honderdste van een seconde te kloppen. Porter kwam in 41,67 seconden over de finish, de Fransman Navet klokte op de KWPN’er Basimodo 41,71 seconden. Christian Heineking, de in Amerika wonende Duitser, zette de derde tijd neer, 42,24 seonden, op de Quidam de Revel-zoon NKH Quanto.

De elfjarige Basimodo (v. Quasimodo Z) is voor Eric Navet een betrekkelijk nieuw paard. Het fokproduct van Gillis uit Hulten liep onder het zadel van Karl Cook. In november startte Navet de ruin voor het eerst in een 1,45m-rubriek in Las Vegas en werd tweede.

Ook Mandy Porter heeft nog maar een paar internationale starts met Coral Reef Follow Me II achter haar naam staan. De hengst liep tot eind vorig jaar onder Vinton Karrash.

Op de Cardento-zoon Milano werd Porter vierde met een foutloze ronde in 42,30 seconden. Voor Porter de tweede internationale wedstrijd met de twaalfjarige ruin. Hij werd eerst gereden door Courtney Vince uit Canada.

De snelste tijd in de barrage kwam op naam van de Oostenrijker Peter Petschenig met Saint Quentin (v. Quidam de Revel). Hij kwam in 41,03 seconden over de finish, maar liep vier strafpunten op en werd vijfde.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.