Sterke concurrentie voor Dubbeldam en Smolders in Genève

Komend weekend staat de 56-ste editie van de Geneva International Horse Show op het programma. Jeroen Dubbeldam en Harrie Smolders komen voor Nederland aan de start in de Zwitserse stad en krijgen daar geduchte concurrentie van ruiters uit de hele wereld. 

Christian Ahlmann, de aanvoerder van de FEI-rankings is één van de ruiters tegen wie de Nederlanders het opnemen op het vijfsterren evenement, maar ook het voltallige Franse Olympische springteam, Kevin Staut, Penelope Leprevost, Roger-Yves Bost, Philippe Rozier en Simon Delestre is van de partij.

Zwitsers

Op de startlijst staan een heel aantal Zwitserse namen, waaronder Olympisch gouden medaillewinnar in Londen, Steve Guerdat. Maar ook ruiters als Romain Duguet, Martin Fuchs en Janika Sprunger laten deze thuiswedstrijd niet aan zich voorbij gaan.

Niet-Europeanen

Er komen niet alleen ruiters uit Europa in actie op deze prestigieuze wedstrijd in Genève, want ook McLain Ward, Kent Farrington en Lucy Davis (USA), Eric Lamaze (CAN), Abdelkebir Ouaddar (MAR), Sheik Ali Al Thani (QAT) en Pedro Veniss uit Brazilië hebben beslag gelegd op een plekje op de deelnemerslijst.

In totaal komen er 110 ruiters aan de start uit twintig verschillende landen.

 

Klik hier voor de volledige deelnemerslijst

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/Worldofshowjumping

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.