Sterke springruiters op Jumping Amsterdam

Jeroen Dubbeldam - Carusso La Silla Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Naast een fantastisch deelnemersveld in de FEI World Cup™ Dressage weet ook de mondiale springtop de weg naar de RAI Amsterdam te vinden. Naast de zilveren medaillewinnaar van Rio, Peder Fredricson uit Zweden, komen nog zeven ruiters uit de top 50 van de wereldranglijst aan start op Jumping Amsterdam. Onder hen de Duitser Marcus Ehning en het Ierse talent Bertram Allen. 

Ook Patrice Delaveau (FRA), Hans Dieter Dreher (GER), Malin Baryard-Johnson (SWE), Philip Weishaupt (GER), winnaar van de Grote Prijs in Aken vorig jaar, en Dermott Lennon (IRL), wereldkampioen in 2002, komen naar het CSI4* Amsterdam. In totaal nemen bijna 50 springruiters uit 16 verschillende landen deel.

Jumping Amsterdam ambassadeur Dubbeldam

Voor Nederland doen onder andere Jeroen Dubbeldam (ambasadeur van Jumping Amsterdam), Gerco Schröder, Jur Vrieling, Willem Greve en Marc Houtzager mee. Sanne Thijssen en Lisa Nooren hebben de startplekken gekregen voor ruiters tot 25 jaar. Het Noorse springtalent PåL Flam start met een wildcard, mogelijk gemaakt door de Young Riders Academy.

Eerdere winnaars aan start

Van de deelnemers dit jaar schreven John Whitaker, Gerco Schröder, Willem Greve, Gert Jan Bruggink en Frank Schuttert de winst in de Grote Prijs van Amsterdam al eens op hun naam. Vorig jaar won Maikel van der Vleuten met VDL Groep Arera C, hij start komend weekend in Zürich. In Amsterdam neemt zijn vader Eric van der Vleuten de honneurs waar.

Zondagmiddag is de Grote Prijs van Amsterdam, de belangrijkste rubriek van het evenement. Maar ook de RAI Amsterdam Six Bar op zaterdagavond is een favoriet van het publiek.

De wedstrijden zijn live te volgen op Clipmyhorse.tv

Klik hier voor de deelnemerslijst.

Bron Jumping Amsterdam

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.