Ga naar hoofdinhoud

Steve Guerdat snelste in Christmas Cracker

"Ik was blij met de laatste startplek in de barrage," reageerde de Zwitser Steve Guerdat na afloop van de 'Christmas Cracker'. Hij kon met zijn machtige Corbinian op deze manier 1,37 seconden sneller rijden dan Anthony Condon in de barrage van de 1,60m-rubriek. Manuel Fernandez Saro pakte de derde prijs. Harrie Smolders bereikte de barrage niet met Don VHP Z en werd negentiende.

Vijf combinaties gingen in de barrage van start. Manuel Fernandez Saro uit Spanje was de eerste die een degelijk foutloze ronde neerzette met de SBS-gefokte U Watch (v. President) in 39,85 seconden. Daarvoor had Bertram Allen een balk gehad met Izzy by Picobello (v. Cicero Z) wat hem uiteindelijk de vijfde plaats opleverde.

Malin Baryard-Johnsson ging zeer snel in de barrage en finishte met tienjarige Cardento H&M Cue Channa in 35,87 seconden, maar kreeg wel een fout. Dat bracht haar op de vierde plaats. De Ier Anthony Condon ging wel foutloos met de tienjarige Oklund-zoon Balzac en zette 38,05 op de klokken.

Plan getrokken

Steve Guerdat kon zich dat allemaal aankijken en had z’n plan getrokken toen hij als laatste van start ging in de barrage. Corbinian (v. Cornet Obolensky) sprong uit het boekje en vloog in 36,68 seconden over de finish. De hoofdprijs van 6150 euro was voor de Zwitserse ruiter.

Harrie Smolders kreeg in het basisparcours een balk en twee tijdfouten met Don VHP Z (v. Diamant de Semilly) en moest genoegen nemen met de negentiende plaats.

Klik hier voor de uitslag.

Bon Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.