Topruiters scharen zich achter IJRC in strijd om gelijke kansen

Verschillende topruiters mengden zich al eerder in de discussie over het nieuwe uitnodigingssysteem voor CSI’s en maken zich, in het kielzog van de IJRC (met voorop Henk Nooren), nu opnieuw hard voor gelijke kansen voor alle ruiters. Vandaag publiceerde de IJRC een video met een boodschap van verschillende topruiters (waaronder Jeroen Dubbeldam, Steve Guerdat en Kevin Staut). 

Vorige week deed Henk Nooren een poging om de controverse tussen de FEI en de IJRC uit te leggen aan de hand van dit achtergronddocument. Nu is er een uitleg van de verschillende topruiters. “We moeten de echte sport beschermen”, zegt Guerdat, die ook lid is van het bestuur van de IJRC. “Ons doel is om de rankingpunten alleen te verdelen op wedstrijden die goede sport vertegenwoordigen en niet op concoursen die alleen zijn open zijn voor ruiters die de middelen hebben om te betalen voor deelname.”

Op het FEI General Assembly (18-21 november) in Montevideo wordt gestemd over het nieuwe uitnodigingssysteem.

Lees ook:

Laat je horen! IJRC blijft strijden voor eerlijk ranglijstsysteem

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.
1 reactie op Topruiters scharen zich achter IJRC in strijd om gelijke kansen
  1. 1

    Werd tijd dat de ruiters eens met z’n allen achter elkaar zouden gaan staan.
    Uiteindelijk zijn zij het die de sport maken en niet de happy few.