Strengere voorschriften voor te strakke neusriemen in Duitsland

Per 1 januari 2018 worden er een aantal regels veranderd in het Duits wedstrijdreglement. Zo wordt er bijvoorbeeld strenger op gecontroleerd dat neusriemen niet te strak of te los gedragen worden en komt er bij het losrijden meer toezicht.

De Duitse Hippische Federatie (FN) kreeg in totaal 150 aanvragen binnen voor verbeteringen aan het wedstrijdreglement. Eén van de problemen heeft te maken met het aantal inschrijvingen, vaak zijn er meer aanmeldingen dan plaatsen. Ruiters kunnen zich vanaf 2018 voor maximaal twee verschillende evenementen per dag inschrijven en er wordt een handicap ingesteld.

Paardenwelzijn

De belangrijkste aanpassingen zijn de verbeteringen omtrent het paardenwelzijn. Naast het verhoogde toezicht op het losrijden, wordt het voor zes- tot achtjarige paarden op M-niveau en zeven- tot achtjarige paarden op S-niveau toegestaan om op trens voorgesteld te worden. Voorheen was het gebruik van stang en trens verplicht. Daarnaast mogen kwalificatie- en finaleproeven niet meer op hetzelfde concours plaatsvinden.

In de springsport wordt het gebruik van een slofteugel bij het losrijden pas toegestaan vanaf de M**-klasse (1,30 meter), wat eerder al mocht vanaf de M*-klasse. Ook wordt er een aantal nieuwe proeven gelanceerd.

Bitloos

Het lanceren van bitloze-proeven behoort ook tot de veranderingen. Dit kan in de vorm van een gewone dressuurproef, maar ook als trail, kür of een gehoorzaamheidstest.

Ook nieuw zijn de rubrieken voor Children, kinderen in de leeftijdscategorie tot 14 jaar. Internationaal werden er wel al rubrieken voor Children uitgeschreven, vanaf 1 januari 2018 dus ook nationaal in Duitsland.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/St. Georg

 

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.
2 reacties op Strengere voorschriften voor te strakke neusriemen in Duitsland
  1. 1

    Wat is er tegen een ‘te losse’ neusriem zoals in de inleiding gesteld wordt? Lijkt me nou niet nodig om daarop te gaan controleren, het aansnoeren van dat ding uiteraard wel …

  2. 2

    Losse neusriem kan schuurplekken veroorzaken. Ik zou zeggen, de hele neusriem afschaffen.