Veel strijd in KNHS-Luzac Jeugdcompetitie Vragender

De tweede etappe van de KNHS-Luzac Jeugdcompetitie Springen is in Vragender verreden. Op Paardensportcentrum Lichtenvoorde werd er onder toeziend ook van bondscoaches Luc Steeghs en Edwin Hoogenraat verbeten strijd geleverd. Irene van den Hof, Robin Bril en Lisa Bongers kwamen als winnaars bij de paarden uit de bus. Bij de pony’s waren dat Mart IJland en Meike Zwartjens.

Net als tijdens de eerste wedstrijd in De Meern won de pas 12-jarige Irene van den Hof de rubriek voor Children. Ditmaal deed ze dat met Estelle (v. Cardento). Met haar troef Tenerife, waarmee ze vorige keer won, werd ze nu derde. Tussen Irene in kwam Pam Nieuwenhuis met Athene (v. Quattro) op de tweede plaats. De nummers een en twee reden in deze rubriek een barrage. Nieuwenhuis probeerde in die barrage een keer kort binnen door te draaien, maar moest dat bekopen met een weigering.

Junioren

Bij de junioren wist alleen Robin Bril met Balou Puissant (v. Balouco) foutloos te blijven in het basisparcours en daarmee dus afgetekend te winnen. Met één tijdfout kwam Ivo Busscher met Capri (v. Tygo) op de tweede plaats. Britt Wiefferink liet met Brunetti (v. Briar) drie tijdfouten noteren en werd daarmee derde. Bondscoach Luc Steeghs vertelt over de wedstrijd. “Het is daar natuurlijk een super mooie accommodatie waar je mooie parcoursen in kwijt kunt. Parcoursbouwer Jack Meulemans had voor de ruiters ook echt wat opdrachten gebouwd. Voor de junioren stond er een lijn waarin ze konden kiezen tussen zes of zeven galopsprongen. De ruiters die kozen voor de extra controle en zeven galopsprongen kregen vaak een tijdfout of ergens een balk omdat ze toch wat ritme misten. Dat zijn goede oefeningen voor de ruiters, we moeten er naar toe dat ze dat kunnen uitvoeren. Goed om te zien bij de junioren was ook dat daar verschillende ruiters meereden die bij de Children begonnen zijn. Dat zijn nog maar hele jonge ruiters, maar die extra ervaring van de Children nemen ze mee waardoor ze nu bij de junioren ook al mee kunnen doen.”

Young Riders

Bij de Young Riders kwamen vier combinaties in de barrage. Lisa Bongers bleef daarin met Donbalian (v. Carthino Z) wederom foutloos en won de wedstrijd. Marlies Pepping bleef met Downing Street (v. Cantos) ook foutloos in de barrage, maar was ruim langzamer en mocht zich als tweede opstellen. Thomas Arendsen Raedt was met Why Not (v. Karandasj) de eerste die in de barrage van start ging en probeerde direct een goede tijd neer te zetten. Dat lukte, maar hij kreeg daarbij ook een balk en Thomas eindigde daarmee uiteindelijk als derde. Ook Emiel Richter met Sundance (v. Padinus) ging er voor in de barrage maar kreeg een fout en eindigde als vierde.

Pony’s

De dag in Lichtenvoorde werd afgesloten met de KNHS-Luzac Jeugdcompetitie Springen voor de pony´s. Ook hier ging een winnaar van de eerste wedstrijd in De Meern op herhaling. Mart IJland won met zijn pony Bentley de lichte tour. Pam Nieuwenhuis, eerder op de dag succesvol bij de Children, werd nu tweede met Seraja. Cheyenne van Gog met Orchid’s Lambada eindigde als derde.

In de zware tour wist alleen Meike Zwartjens met Orchid’s Sea Foam de lei schoon te houden. Vier combinaties kregen één springfout. Van hen waren Charlotte Kuijpers met Cooper en Enrico van Manen met Emilinda de snelsten. Bondscoach Edwin Hoogenraat vertelt; “De lichte tour was een mooie proef en daar werd ook goed gereden. In de zware tour begon het direct met een moeilijke wending van hindernis een naar twee een dikke oxer, dan zie je direct dat de ruiters dat nog beter moet leren rijden. De pony van Meike sprong er heel simpel over, maar van de vier ruiters met een fout kregen drie de fout daar. Maar in zijn geheel ben ik tevreden over de verrichtingen.”

Bron KNHS

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.