Succesvol weekend voor Merel Blom

Merel Blom met The Quizmaster

De CIC1* in Varsseveld was dit weekend prooi voor Merel Blom met The Quizmaster (v. Albaran). Na de dressuur en het springen stond Blom al bovenaan. Met een snelle en foutloze cross country maakte ze het vandaag netjes af.

Tweede werd Elaine Pen met Daddy’s Doll (v. Up to Date), de derde plaats was voor Eef Hamers met Balou. De vierde plaats was voor de jonge Bjinse Venderbosch met Lord Mayor (v. Lortino).

Hamers won de dressuur, maar raapte nogal wat springfouten bij elkaar, waardoor haar zeer goede cross toch niet voldoende was voor een hogere klassering. Pen was eerste bij het springen.

Goede vooruitzichten

Merel Blom was vandaag eerste in de crosscountry met haar andere paard, de passend genaamde Giant Prospect Bh (v. Lauries Crusador). In het totale klassement werd de combinatie vijfde, maar Blom won met deze zesjarige ook het KNHS kampioenschap voor zesjarige eventingpaarden (CIC1*).

Er werd dit weekend in Varsseveld ook nog een lange 1* wedstrijd verreden (een CCI*), ook deze
wedstrijd werd gewonnen door Merel Blom. Ditmaal met haar zevenjarige talentvolle Ceda (v. Aragorn).

Het kampioenschap voor zevenjarige eventingpaarden (CIC2*) ging naar Alice Naber-Lozeman met Famous. Het KNHS kampioenschap voor ruiters (CIC2*) ging dit weekend naar Renske Kroeze.

KNHS Schaap en Citroen Eventing Cup

De internationale rubrieken van de wedstrijd in Varsseveld telden allemaal mee voor de KNHS Schaap en Citroen eventing cup. De laatste punten voor deze competitie kunnen verdiend worden tijdens
Nederlandse bekendste eventingwedstrijd Military Boekelo, die het eerste weekend van oktober verreden wordt. Ook het Nederlands Kampioenschap Eventing voor de senioren staat hier op het spel.

 

Lees ook: CIC2*-zege Varsseveld voor Lips en Bayro

Klik hier voor de uitslag van de CIC1*
Klik hier voor het KNHS kampioenschap voor zevenjarige paarden
Klik hier voor het KNHS kampioenschap voor zesjarige paarden
Klik hier voor het KNHS kampioenschap voor ruiters

 

De winnaars van Varsseveld 2017. Foto: Jacqueline van Tartwijk

 

Bron: Paardenkrant – Horses.nl / KNHS

 

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.